تجهیزات پزشکی
بیمارستان امام صادق(ع) دارای به روز ترین تجهیزات اتاق عمل که شامل میکروسکوپهای پیشرفته گوش و حلق و بینی، دستگاه های سی آرم، لوازم گروه بیهوشی، دستگاه های لاپاراسکوپی و غیره میباشد. همچنین در بخش ICU بهترین تجهیزات شامل پمپ های انفوزیون، دستگاه های ساکشن، پمپ های تزریق، دستگاه های الکتروشوک و غیره خریداری شده است. 
بخش تصویربرداری با دارا بودن دستگاه های رادیوگرافی ساده و رنگی، سیتی اسکن و سونوگرافی فعالترین بخش در نوع خود در استان میباشد.
بخش آزمایشگاه با وجود دستگاه فلو سایتومتری، دستگاه تمام اتوماتیک وایداس، دستگاه بک تک و غیره به عنوان یکی از مجهزترین آزمایشگاه های استان به شمار میرود.
سایر بخشها نیز با استفاده از جدیدترین تخت های بیمارستانی، انواع لارنگوسکوپ، دستگاه های الکتروشوک و سایر تجهیزات مدرن آماده خدمترسانی به مردم عزیز میباشند.


تعریف : مجموعه ای است که در سازمان بیمارستان وظیفه مدیریت کلیه امور مرتبط با تجهیزات و وسایل پزشکی را در راستای بهره وری بهینه این تجهیزات جهت ارتقاء سه شاخصه کارآیی ، اثربخشی و رضایتمندی بیماران بعهده دارد .

هدف :

الف ) استفاده موثر از تجهیزات و وسایل پزشکی و بهره گیری بهینه از تمامی قابلیت های آنها

ب ) افزایش عمر مفید تجهیزات ، تضمین صحت و دقت عملکرد آنها و جلوگیری از خرابیهای زودهنگام و نابهنگام

ج ) کاهش هزینه های نگهداری ، تعمیر ، و زمان از کارافتادگی دستگاهها

دـ ) هدایت بیمارستان به استفاده از تکنیکها ، تجهیزات ووسایل نوین متناسب با نیازهای واقعی وتوانائیهای مرکز درمانی

شرح عملکرد واحد مهندسی تجهیزات پزشکی

1 ـ آموزش :

توانایی استفاده صحیح و بجا ، بهره گیری موثر از تمامی قابلیت های تجهیزات و وسایل پزشکی ، اجتناب از سوء استفاده و خطرات آنها ، رعایت اصول نگهداری روزمره جهت افزایش عمر مفید تجهیزات و تهیه گزارشهای مربوطه ، منوط به آموزش کامل و صحیح کاربران و نیز پاسخگویی مداوم به شبهات و سئوالات آنان می باشد . نیز این آموزشها موجب کاهش افت عملکرد واحدهای مرکز درمانی هنگام تعویض پرسنل با نظرات جدید می گردد .

2 ـ مدیریت چرخه نصب و تعمیر :

نظارت بر تحویل و نصب و راه اندازی صحیح تجهیزات و لوازم ، قراردادهای خدمات پس از فروش ، اولویت بندی و پیگیری تعمیرات ، فاکتورهای هزینه تعمیرات ، مراحل و کیفیت و چگونگی تعمیر که عمدتا“ از سوی شرکتها صورت می پذیرد به منظور کاهش زمان از کارافتادگی دستگاه ، کاهش هزینه تعمیرات و عدم نیاز به تعمیرات مکرر می بایست صورت پذیرد .

لازم به ذکر است با توجه به تنوع و پیچیدگی دستگاهها و لوازم پزشکی که در حوزه های مختلف بکار گرفته می شود واز آنجا که امر تعمیر علاوه بر تخصص نیازمند آموزش و داشتن ابزار لازم و قطعات یدکی مربوطه می باشد و نیز بعضا“ بهانه جویی شرکتها جهت رفع مسئولیت تعمیرات و یا بزرگنمایی مشکلات ودر نتیجه افزایش هزینه های تعمیراتی ، اقدام مستقیم از سوی کارکنان واحد مهندسی پزشکی جهت تعمیر جز در موارد خاص و جزیی و دستگاههای ساده توصیه نمی گردد .

3 ـ نظارت بر انبار تجهیزات و انبار اسقاط :

همان اندازه که تجهیزات و لوازم پزشکی در تشخیص و درمان اهمیت و حساسیت دارد، رعایت شرایط نگهداری و انبار تجهیزات ولوازم پزشکی و قطعات آنها نیز از اهمیت و حساسیت برخوردار است . از طرفی اهمیت برنامه ریزی جهت تامین بموقع قطعات و لوازم پزشکی موردمصرف در بیمارستان نیازی به توضیح ندارد . بعلاوه نظارت بر نحوه اعلام اسقاطی تجهیزات پزشکی ، بکارگیری قطعات سالم موجود در دستگاه اسقاطی جهت راه اندازی سایر دستگاهها و نیز در صورت امکان تعمیر و راه اندازی دستگاههایی که به غلط اسقاط اعلام گردیده اند ، در کاهش هزینه های مرکز درمانی می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد .

4 ـ مدیریت نگهداری و عملکرد دستگاه :

نگهداری پیشگیرانه ( Preventive Maintenance ) یا به اختصار PM به مجموعه عملیات و بازرسی هایی گفته می شود که برای جلوگیری از خرابی ناگهانی و افزایش عمر مفید دستگاه به صورت دوره ای صورت می پذیرد . در این راستا برنامه ریزی و تهیه روالهای لازم و فرمهای مربوط به هر دستگاه با توجه به توصیه ها و نکات اعلام شده از سوی تولید کننده برای بازدیدهای دوره ای PM انجام می گیرد . از طرفی بررسی صحت عملکرد و دقت پارامترهای خروجی تجهیزات در تشخیص و عملیات درمانی کادر پزشکی نقش تعیین کننده ای دارد . برای اطمینان از عملکرد صحیح تجهیزات و کالیبره نمودن آنها ، می بایست آزمونهایی به شکل دوره ای و با استفاده از ابزارهای ویژه کالیبراسیون بر روی دستگاه انجام پذیرفته و خطاهای موجود تصحیح گردد .

6 ـ کارشناسی مشاور خرید تجهیزات و وسایل پزشکی :

نیاز به دقت و امعان نظر در خصوص پارامترهای ذیل جهت خرید تجهیزات و وسایل پزشکی برای مرکز درمانی ، واحد مهندسی پزشکی را بعنوان یک عضو موثر در کمیته خرید مطرح می نماید :

ـ شناسایی پارامترها و عملکردهای مورد نیاز مرکز درمانی بر اساس میزان و نوع مراجعین و انتظارات کادر پزشکی وبر این اساس شناسایی دستگاههایی که واجد این پارامترها و عملکردها می باشند .

ـ مسایل لازم برای سرویس و نگهداری ، وضعیت سرویس داخل کشور و تامین قطعات یدکی

ـ کسب اطلاعات فنی لازم در خصوص عملکرد دستگاه در سایر مراکز درمانی داخلی و خارجی

ـ آنالیز صحت و سقم ادعاهای مطروحه از سوی فروشنده دستگاه

ـ تعیین اطلاعات لازم و تعهدات فنی که از سوی فروشنده می بایست با توجه به نوع دستگاه در اختیار قرار گیرد .

ـ کنترل دستگاههای خریداری شده بر اساس پروفرم های مربوطه و اطمینان از وجود تائیدیه های حاصل از انجام تست های پذیرش ( Acceptance Test )

6 ـ کارشناسی اقتصادی تجهیزات پزشکی :

بیمارستان از یک طرف به عنوان مرکزی که هزینه ها و درآمدهایی داشته و می بایست برنامه ریزی جهت ایجاد تعادل و کسب سود بیشتر در آن صورت پذیرد و از طرفی بلحاظ ارتباطی که با جان و سلامتی انسانها داشته و یکی از مهمترین و بدوی ترین نیازهای بشری را تامین می نماید ، از منظر اقتصادی بعنوان یک بنگاه اقتصادی خاص که طراحی فرآیندها و تصمیم گیریها در آن تابع شرایط و محدودیتهایی است مد نظر بوده ودر این راستا واحد مهندسی پزشکی وظیفه دارد با همکاری واحدهای امور مالی ، انبار ، حسابداری صنعتی ، شاخصه های تخصصی را در حوزه تجهیزات و وسایل پزشکی کارشناسی و جهت تصمیم گیری به مبادی ذیربط ارائه نماید .

8 ـ نظارت بر اجرای استانداردهای فضاهای درمانی در خصوص تجهیزات پزشکی :

تشخیص و اجرای بهینه استانداردهای فضاهای درمانی با توجه به فرآیندهای درمانی در بیمارستان نظیر محل قرارگرفتن تجهیزات و وسایل ، نحوه ارتباط بخشها و حوزه های مختلف به یکدیگر و نحوه دسترسی به تجهیزاتی که استفاده از آنها میان چند بخش مشترک است و ... از اموری است که می تواند یک مرکز درمانی را در انجام بهینه وظایف خود بویژه در زمانهای حیاتی ( Golden Time ) یاری رساند .

همچنین در بعضی قسمتهای در نظر نگرفتن شرایط فیزیکی و امکانات لازم هم می تواند باعث آسیب رساندن به دستگاه شود و هم اینکه ممکن است عوارض جبران ناپذیری برای پرسنل و بیماران بخش مربوطه و یا بخشهای مجاور داشته باشد .

9 ـ مستند سازی و نگهداری اطلاعات :

مستند سازی و نگهداری اطلاعات مربوط به انجام بندهای قبل جهت حفظ سوابق و طبقه بندی آنها برای دسترسی سریع و بموقع به این اطلاعات نظیر شناسنامه های تجهیزات و وسایل پزشکی ، سوابق تعمیراتی ، عملکردی ، PM و کالیبراسیون هر کدام ، سوابق آموزشی پرسنل ، کاتالوگها ، دستورالعمها ، فیلمها ، اسلایدها و کتب مرجع مربوط به تجهیزات ، اقدامات تامینی و سایر موارد مربوط به فعالیتهای واحد بلحاظ مراجعات بعدی جهت تصمیم گیریهای آتی و تهیه گزارشهای مدون خواسته شده ، اهمیت زیادی داشته و می بایست به بهترین وجه صورت پذیرد . توصیه می گردد در این خصوص استاندارد خاصی از سوی وزارت متبوع تهیه و جهت یکسان سازی به سراسر کشور ابلاغ گردد .

نوشته شده در شنبه 24 آذر 1397برچسب:,ساعت 1:16 توسط اسماعیلی| |

به گزارش روابط عمومی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، دکتر رضا مسائلی مشاور وزیر ومدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت به همراه رئیس اداره نظارت برتولید و کنترل کیفی ، سرپرست اداره صادرات تجهیزات پزشکی و جمعی از مدیران، ازغرفه‌های مستقر در نخستین نمایشگاه فن ‌بازار نانو تجهیزات پزشکی با بیش از 60 محصول دارای نوآوری درحوزه تجهیزات پزشکی بازدید کرد و با مسئولان غرفه‌ها و پژوهشگران حاضر در فن بازار گفتگو کرد و درجریان فرآیند تولید اولیه محصولات آنان قرار گرفت.

دکتر مسائلی در ادامه بازدید از نمایشگاه فن بازار در یک کارگاه یک ساعته در جمع غرفه داران و پژوهشگران حاضر ضمن بیان مختصر الزمات قانونی و نظارتی وزارت بهداشت بر تولید، از اعلام آمادگی کامل اداره کل تجهیزات پزشکی برای آموزش مسئولان فنی شرکت ها خبر داد و افزود: برگزاری و شرکت مدیران شرکت های دانش بنیان تولیدی تجهیزات پزشکی در این دوره های آموزشی می تواند مسیر پیشرفت آنها را هموار کند و می توانیم آنان را در این مسیرحمایت کنیم.

وی با تاکید براینکه همه شرکت های تولیدی می بایست برای ادامه فعالیت، پروانه ساخت از وزارت بهداشت داشته باشند، گفت: برگزاری این نمایشگاه ارزشمند قابل تقدیراست چرا که صاحبان شرکت ها از توان علمی بالایی برخوردارهستند و وزارت بهداشت برای کمک به شرکت های دانش بنیان ازهیچ کمکی دریغ نخواهد کرد.

مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه این اداره کل تجهیزات پزشکی با عقد تفاهم نامه با صندوق پژوهش و فناوری غیر دولتی تجهیزات پزشکی زمینه مشاوره ای تخصصی برای تسهیل فرآیند تولید محصولات تولیدکنندگان ایجاد کرده، بیان کرد: این آمادگی را داریم که با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی نیز یک شرکت مشاوره ای برای حمایت از تولیدکنندگان این مرکز برای تسهیل و تسریع درفرآیند تولید محصولات آنان راه اندازی کنیم.

گفتنی است، نخستین نمایشگاه فن بازار در حوزه تجهیزات پزشکی ‌با همکاری اداره کل اموراقتصادی دانش بنیان و سرمایه گذاری دانشگاه آزاد اسلامی به منظور تعامل مستقیم صندوق های سرمایه گذاری با واحدهای فناور و شرکت های دانش بنیان از روز شنبه  17آذرماه جاری آغاز به کار کرده است.

نوشته شده در پنج شنبه 22 آذر 1397برچسب:,ساعت 7:51 توسط اسماعیلی| |
نوشته شده در سه شنبه 20 آذر 1397برچسب:,ساعت 17:52 توسط اسماعیلی| |

بسفثقفثقفثفثقفثق

قفغثقغثقغثقغثقغ

غ

ثق

غثقفثغثغقثغ

نوشته شده در سه شنبه 20 آذر 1397برچسب:,ساعت 14:34 توسط اسماعیلی| |

کپی برداری بدون ذکر منبع غیر مجاز می باشد
www.sharghi.net & www.kafkon.com & www.naztarin.com